TCICTLETS MOBILE AC CESS

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

TCIC/TLETS MOBILE AC CESS

WITH CCH RECERTIFICA TION

TEST QUESTIONS WITH CORRECT

ANSWERS

Question 1: The Privacy Act of 1974 requires the FBI's

CJIS Division to maintain an audit trail of the purpose for each disclosure of a criminal history record and the recipient of each record. TRUE or FALSE?

CORRECT ANSWER: TRUE

Question 2: Unauthorized request or receipt of NCIC

material could result in administrative or criminal proceedings brought against the agencies and/or the individuals involved. TRUE or FALSE?

CORRECT ANSWER: TRUE

Question 3: Nlets has ___ regions?

CORRECT ANSWER: 8

  • | Page

Question 4: Texas driver license suspensions and other

disqualification actions may be entered with pending beginning dates. TRUE or FALSE?

CORRECT ANSWER: TRUE

Question 5: The National Instant Criminal Background

Check System (NICS) is used by Federal Firearms Licensees to instantly determine whether a prospective buyer is eligible to buy firearms. TRUE or FALSE?

CORRECT ANSWER: TRUE

Question 6: Who are the Texas Law Enforcement

Telecommunication System and the International Justice and Public Safety Network designed exclusively for use by?

CORRECT ANSWER: Criminal justice agencies in

conducting their lawfully authorized duties

Question 7: Nlets is: A) The International Justice and Public Safety Network, B) A non-profit organization whose purpose is to provide interstate communications to

  • | Page

law enforcement, C) solely funded by membership fees,

D) ALL OF THE ABOVE?

CORRECT ANSWER: All of the above

Question 8: When querying either the License Plate

Reader File for border crossings or the National Vehicle Service License Plate Reader File for license plates scanned by towing companies, parking lots, etc., you should use what Nlets transaction?

CORRECT ANSWER: RQ

Question 9: An inquiry into the Boat File (QB) can be

made by using the following identifiers: A) Registration

Number, B) Coast Guard Number, C) Boat Hull Number,

D) ANY OF THE ANSWERS?

CORRECT ANSWER: ANY OF THE ANSWERS

Question 10: Criminal History Record Information is only

updated every six months. TRUE or FALSE?

CORRECT ANSWER: FALSE

  • | Page

Question 11: What is vehicle registration information

obtained from TLETS and Nlets to be used for?

CORRECT ANSWER: Is to be used for criminal justice

and law enforcement purposes only

Question 12: The CJIS Systems Agency (CSA) in Texas

is the:

CORRECT ANSWER: "Texas DPS Crime Records

Division"

Question 13: Using the definition of administration of

criminal justice, a county animal control unit is recognized as a criminal justice agency. TRUE or

FALSE?

CORRECT ANSWER: FALSE

Question 14: Personal information obtained from driver

license records are protected by: A) Motor Vehicle

Records Disclosure Act (Texas Transportation Code, Section 730.004), B) Federal Driver Privacy Protection

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

TCIC/TLETS MOBILE AC CESS WITH CCH RECERTIFICA TION TEST QUESTIONS WITH CORRECT ANSWERS Question 1: The Privacy Act of 1974 requires the FBI's CJIS Division to maintain an audit trail of the purpos...

Get this document $30.00