TDLR Lash Extension Written Exam

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

TDLR Lash Extension Written Exam Questions and Answers (Verified Answers)

Question 1: The growth stage of lashes you apply medium

extensions to.

CORRECT ANSWER : Catagen

Question 2: Fill out application and pay $25

CORRECT ANSWER : Salon Owner

Question 3: Grittiness, Blurred Vision, Itchy, Red, Watery

CORRECT ANSWER : Eye Rosacea

Question 4: Too much glue, Sticky Lashes/Tweezers. What

causes damage to the natural lash?

CORRECT ANSWER : Too much glue, Sticky

Lashes/Tweezers

Question 5: The amount of times you should separate lashes

during application

CORRECT ANSWER : Four

Question 6: When they are placed incorrectly. When should

you remove a full set of lash extensions?

CORRECT ANSWER : When they are placed incorrectly

Question 7: Under no circumstances should you perform

services with an expired license. How long after your license expires can you perform services?

CORRECT ANSWER : Under no circumstances

Question 8: The first step in a blood exposure incident

CORRECT ANSWER: Stop the service and put on gloves

Question 9: The cleaning/disinfecting method kills/destroys

all microorganisms.

CORRECT ANSWER : Sterilization

Question 10: Alcohol/EPA/Bleach. What can you use to

disinfect tools?

CORRECT ANSWER : Alcohol/EPA/Bleach

Question 11: The highest level of decontamination used to

sterilize

CORRECT ANSWER : Autoclave

Question 12: Used to remove glue from tweezers

CORRECT ANSWER : Acetone

Question 13: Used to place the lash extension onto the natural

lash and separate the other lashes from the isolated one

CORRECT ANSWER : Straight Tweezers

Question 14: Used to isolate the lash

CORRECT ANSWER : Curved Tweezers

Question 15: No. Can you perform services on someone with

an eye infection

CORRECT ANSWER : No

Question 16: Shorter extensions. What type of extensions are

best for protruding eyes?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

TDLR Lash Extension Written Exam Questions and Answers (Verified Answers) Question 1: The growth stage of lashes you apply medium extensions to. CORRECT ANSWER : Catagen Question 2: Fill out applic...

Get this document $30.00