Test Bank for PMHNP Boards Questions

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Test Bank for PMHNP Boards Questions and Answers Already Passed

Question 1: What is true of interprofessionality?

Correct answer: All health professionals have individual

professional competencies

Question 2: What is the significance of an experimental

p-value of 0.05

Correct answer: There is a 5% chance of a similar result

occurring by chance alone

Question 3: What percentage of children with

oppositional defiance disorder will develop conduct disorder?

Correct answer: 30%

Question 4: In the DSM-5, selective mutism is now

considered what type of disorder?

Correct answer: anxiety disorder

Question 5: Symptoms of selective mutism must persist

for at least

Correct answer: 1 month

Question 6: Common competencies

Correct answer: overlap more than one health care

professional, although not necessarily all health care professionals, and are competencies expected of all health care professionals

Question 7: Complementary competencies

Correct answer: enhance the qualities of other

professions in provision of care

Question 8: Collaborative competencies

Correct answer: those that each individual profession

must possess to work with others, including those who practice within different specialties within a profession.

Question 9: Interpersonal collaboration is _______

centered

Correct answer: patient

Question 10: Cognitive therapy is recommended for

patients that have

Correct answer: negative cognitive distortions

irrational beliefs faulty conceptions

Question 11: Humanistic Therapy focuses on assisting

patients with

Correct answer: self-actualization and self-directed

growth

Question 12: Behavioral Therapy focuses on

Correct answer: changing maladaptive behaviors through

the use of behavioral modification techniques

Question 13: Existential therapy is for

Correct answer: reflection on life

confronting self

Question 14: 120 who got diarrhea ate lettuce. 80 with

diarrhea did not eat lettuce. 40 without diarrhea ate lettuce. 160 without diarrhea ate lettuce. What is the odds ratio of eating lettuce and developing diarrhea?

Correct answer: 6 ((120X160)/(80x40))

Question 15: The New Freedom Commission on Mental

Health (NFCMH) released a report that suggested

Correct answer: implementation a national campaign to

reduce the stigma of seeking care Focusing on promoting recovery and building resilience

Question 16: The efficacy of mental health treatments

was found to be well documented in

Correct answer: influential report issued by US Surgeon

General in 1999

Question 17: State of high negative emotion and

pessimism

Correct answer: neuroticism

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Test Bank for PMHNP Boards Questions and Answers Already Passed Question 1: What is true of interprofessionality? Correct answer: All health professionals have individual professional competencies ...

Get this document $30.00