- | Page
Texas all lines adjuster exam | 378 Questions with 100% CORRECT ANSWE Rs
Question 1: A severe thunderstorm damaged a policyholder's
residence. He called and asked how long it would be before he receives payment for his claim. Which of the following would NOT be an appropriate response?
CORRECT ANSWER : We have 6 months to reach a final
settlement with you.
Question 2: Janelle has just graduated college and is interested
in becoming an adjuster. she would like to be able to handle any type of claim. The most comprehensive type of license would
be:
CORRECT ANSWER : All-Lines
Question 3: Jack and Rebecca own a vacation home on
Galveston Island which they have insured under an HO-3 policy. After a week long winter ski trip to Aspen, they return home to find their house burglarized and their 50" TV, computer equipment, jewelry, a valuable gun collection and some fishing equipment stolen. How would their HO-3 policy respond to this loss?
- | Page
CORRECT ANSWER : The entire theft loss would be covered
under Coverage C. subject the policy limits and to certain limitations.
Question 4: The oldest form of insurance known to exist is:
CORRECT ANSWER : Ocean Marine Insurance
Question 5: How is an injured employee's weekly compensation
rate for Temporary Income Benefits (TIBS) calculated under Texas Work Comp laws?
CORRECT ANSWER : The comp rate = (AWW - Post Injury
Earnings) × 70%
Question 6: In workers compensation, an "injury is defined to
mean:
CORRECT ANSWER : personal injury or death by "accident",
arising out of work performed in the course of employment.
Question 7: Justin is a Property adjuster for XYZ Insurance
Company. He receives a claim involving the theft loss of various types of property. Justin's initial responsibility upon
investigating the loss is to first determine:
- | Page
CORRECT ANSWER : If coverage exists
Question 8: Jim is a public adjuster. He has an arrangement with
a water extraction company who pays him a commission of 10% for every referral that Jim sends their way. Which of the following statements is correct?
CORRECT ANSWER : This arrangement reflects a breach of
ethical conduct and a violation that could jeopardize Jim's licensure.
Question 9: Which of the following would NOT be covered
under Coverage C Personal Property?
CORRECT ANSWER : Your 10-year old German Shepherd
chokes on a bone and passes away.
Question 10: A tornado strikes a duplex that is insured under a
Dwelling (DP-3) policy. Which of the following would NOT be covered by the Dwelling policy?
CORRECT ANSWER : Damage to another duplex right next
door, also owned by the landlord.
- | Page
Question 11: Common carriers (i.e. 18-wheelers, trains, planes,
etc.) are responsible for damage to customer goods they
transport EXCEPT for damages resulting from:
CORRECT ANSWER : Acts of God
Question 12: You have just started your career handling Texas
workers' compensation claims. Which one of the following WOULD BE considered a violation of the Texas Unfair Claim Settlement Practices Act?
CORRECT ANSWER : Not responding to an employee's calls
because you're overworked and the claim involves complex issues you just don't feel like addressing.
Question 13: Which type of bond would be used to cover the
exposure to employee theft?
CORRECT ANSWER : Fidelity bond
Question 14: Garrett wants a Texas All Lines Adjuster's license.
Which of the following actions will be necessary for Garrett to secure such a license?
CORRECT ANSWER : Pass a state qualifying exam or pre-
licensing course that is certified by the Texas Department of