Texas State Board Exam Questions and Answers (Verified Answers)
Question 1: How many day(s) do you have to report loss of
license or accreditation?
CORRECT ANSWER : 30 days
Question 2: T/F Veterinarians from other states can be called
in regularly for consultations?
CORRECT ANSWER : False - cannot be a consistent
schedule/routine
Question 3: What are the 3 items that can be delegated to
independent contractors by a veterinarian?
CORRECT ANSWER : 1. licensed dental equine providers
- chiropractic/alternative therapies
Question 4: T/F Only the veterinarian technician or assistant
can get in trouble if activity is not appropriately delegated?
CORRECT ANSWER : F - veterinarian is as well
Question 5: What can a licensed veterinary technician do
under direct supervision?
CORRECT ANSWER : 1. induce anesthesia 2. remove loose
teeth without elevators 3. suture incisions
Question 6: What can unlicensed assistants do under direct
supervision of a veterinarian?
CORRECT ANSWER : 1. suture incisions close 2. induce
anesthesia
Question 7: What can an unlicensed tech do under the direct
supervision of a LVT?
CORRECT ANSWER : 1. suture 2. induce 3. draw blood 4.
take samples
Question 8: T/F An unlicensed tech can remove a dangling
loose tooth under direct supervision?
CORRECT ANSWER : False! Under no circumstances
Question 9: When can a non-veterinarian perform euthanasia?
CORRECT ANSWER : only under immediate supervision of
a veterinarian
Question 10: T/F a non-veterinarian can administer Rabies?
CORRECT ANSWER : True BUT ONLY under direct
supervision of DVM
Question 11: T/F a non-veterinarian can use a dr stamp?
CORRECT ANSWER : True BUT ONLY under direct
supervision of DVM
Question 12: Can non-veterinarians issue treatment?
CORRECT ANSWER : YES ONLY in an emergency
situation
Question 13: In the absence of direct supervision can non-
veterinarians follow oral or written instructions on care of animals?
CORRECT ANSWER : Yes! as long as a client-patient
relationship exists
Question 14: Whose responsibility is it to ensure an equine
dental practitioner or VT is actively licensed?
CORRECT ANSWER : The veterinarian who employs
Question 15: What are the 2 ways to authenticate a rabies
certificate?
CORRECT ANSWER : 1. dvm signature 2. electronic/stamp
Question 16: T/F You cannot use pre-signed/stamped health
certificates?