- | Page
Texas TBCE Jurisprudence Exam Questions and Answers 100% Pass
Question 1: What word represents the Texas Board of
Chiropractic Examiners?
CORRECT ANSWER: Board
Question 2: What is the term for a person licensed to practice
chiropractic by the board?
CORRECT ANSWER: Chiropractor
Question 3: What includes making an incision into any tissue,
cavity, or organ by any person or implement?
CORRECT ANSWER: Incisive or Surgical procedure
Question 4: An incisive or surgical procedure does not include
what?
CORRECT ANSWER: The use of a needle for the purpose of
drawing blood or diagnostic testing.
Question 5: If a person uses:
- | Page
- Objective or subjective means to analyze, examine, or
- performs nonsurgical, nonincisive procedures, including
- represents to the public that the person is a chiropractic
- uses the term chiropractor, chiropractic, doctor of
evaluate the biomechanics condition of the spine and musculoskeletal system of the human body.
adjustment and manipulation, to improve the subluxation complex or the biomechanics of the musculoskeletal system.
chiropractic, or D.C.Then he or she is a person that practices chiropractic
CORRECT ANSWER: Then he or she is a person that
practices chiropractic
Question 6: The practice of chiropractic does not include what?
CORRECT ANSWER: 1. Incisive or surgical procedures
- The prescription of controlled substances, dangerous drugs, or
- The use of x-ray therapy or therapy that exposes the body to
any other drug that requires a prescription.
radioactive materials
Question 7: A student enrolled in a chiropractic college can
engage in all phases of clinical practice if the practice is what?
- | Page
CORRECT ANSWER: 1. Part of the curriculum
- Conducted under the supervision of a licensed chiropractor or
a licensed physician
Question 8: The texas board of chiropractic examiners consists
of how many members?
CORRECT ANSWER: 9
Question 9: The Texas Board of Chiropractic examiners
members are appointed by who?
CORRECT ANSWER: The Governor with advice and consent
of the senate
Question 10: How many of the board members are reputable
practicing chiropractors and have resided in this state for at least five years preceding appointment?
CORRECT ANSWER: 6
Question 11: How many members represent the public?
CORRECT ANSWER: 3
- | Page
Question 12: True or False: Appointments to the board shall be made without regard to the race, color, disability, sex, religion, age, or national origin of the appointee.
CORRECT ANSWER: True
Question 13: If a person is: (1) a member of the faculty or board of trustees of a chiropractic school or a doctor of chiropractic degree program; (2) a stockholder in a chiropractic school or college; or (3) has a financial interest in a chiropractic school or college.Then the person is not eligible to serve as a member of the board
CORRECT ANSWER: Then the person is not eligible to serve
as a member of the board
Question 14: If the person's spouse: (1) is registered, certified, or licensed by an occupational regulatory agency in the field of health care; (2) is employed by or participates in the management of a business entity or other organization regulated by or receiving funds from the board;