Top Driver IL Final Exam Latest

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

Top Driver IL Final Exam | Latest

Question 1: When you come to an intersection with a stop

sign, where should you stop?At the stop line, pedestrian crosswalk, or before entering the intersection

CORRECT ANSWER : At the stop line, pedestrian

crosswalk, or before entering the intersection

Question 2: Within how many feet is a driver required to dim

the headlights before meeting another vehicle?

CORRECT ANSWER : 500 feet

Question 3: What is the single greatest factor in motor vehicle

crashes?

CORRECT ANSWER : Alcohol

Question 4: For what distance should a continuous turn signal

be given when making a left or right turn in a business or residential district?

CORRECT ANSWER : Not less than 100 ft before turning

Question 5: A driver may pass another vehicle by driving

along the shoulder of a road.

CORRECT ANSWER : False

Question 6: What should a driver do when it is approached by

an authorized vehicle using its signs and flashing lights?

CORRECT ANSWER : Stop, and wait for the vehicle to

pass.

Question 7: Speed limit should be reduced below the posted

speed limit for which reasons?Adverse weather Approaching an intersection Crossing an intersection

CORRECT ANSWER : Adverse weather, Approaching an

intersection, Crossing an intersection

Question 8: When must a driver slow down for a school zone?

CORRECT ANSWER : On school days between 7am and

4pm when children are present and signs are posted.

Question 9: All vehicles are required to stop within how many

feet of the nearest rail of a railroad crossing when a train is approaching?

CORRECT ANSWER : Between 15 and 50 feet

Question 10: We have an expert-written solution to this

problem!What must drivers do upon approaching a bicyclist?

CORRECT ANSWER : Yield the right of way to a bicyclist

just as they would to another vehicle.

Question 11: Must driver yield to pedestrians in an unmarked

crosswalk?

CORRECT ANSWER : YES

Question 12: What should a driver do when approaching a

traffic control signal that is not in operation?

CORRECT ANSWER : Come to a full stop and yield the

right of way before entering the intersection.

Question 13: How should a driver proceed if within an

intersection waiting to make a left turn and the traffic signal light turns red?

CORRECT ANSWER : Yield to oncoming traffic and finish

the turn.

Question 14: What is the penalty for being convicted of

illegally passing a stopped school bus?

CORRECT ANSWER : Driving privileges or vehicle

registration suspended and a $150 fine.

Question 15: What should drivers do when approaching a

construction area?

CORRECT ANSWER : Slow down, yield to authorized

vehicles or workers, change lanes away from the workers, and proceed with caution.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

Top Driver IL Final Exam | Latest Question 1: When you come to an intersection with a stop sign, where should you stop? At the stop line, pedestrian crosswalk, or before entering the intersection C...

Get this document $30.00