UGA History Exemption Test Questions and Answers 100% Pass
Question 1: Which of the following people was not
involved in supporting the Civil Rights movement?
CORRECT ANSWER : George Wallace
Question 2: Where were all of the 9/11 perpetrators
from? (Question was technically "where were all but one of the 9/11 perpetrators from" and answer would include two of these answers; either way this question is kind of ridiculous).
CORRECT ANSWER : Saudi Arabia, Egypt, UAE,
Lebanon
Question 3: What was Upton Sinclair's book "The
Jungle" about?
CORRECT ANSWER : Horrifying truths of the meat-
packing industry
Question 4: What was Rachel Carson's book "Silent
Spring" about?
CORRECT ANSWER : Adverse environmental effects of
the use of pesticides
Question 5: Which of the following singers is not from
Georgia? I can't remember the answer...just know the singers that are from Georgia.
Singers/musicians from GA:
- Ray Charles
- Little Richard
- James Brown
- Johnny Carson
- Bill Anderson
CORRECT ANSWER: Johnny Carson
Question 6: Which book plot did not take place in
Georgia?
CORRECT ANSWER : Grapes of Wrath
Question 7: What books were written by Erskine
Caldwell?
CORRECT ANSWER : God's Little Acre, Tobacco Road
Question 8: Know Georgia authors
- Erskine Caldwell
- Margaret Mitchell
- Flannery O'Connor
- Frank Yerby
- Lilian Smith
- Anne River Siddons
- Alice Walker
CORRECT ANSWER : Erskine Caldwell, Margaret
Mitchell, Flannery O'Connor, Frank Yerby, Lilian Smith, Anne River Siddons, Alice Walker
Question 9: Father of aviation in Georgia
CORRECT ANSWER : Ben Epps
Question 10: What was student life like at UGA during
the antebellum?
CORRECT ANSWER : rowdy & violent
Question 11: What was one of president Clinton's biggest
achievements during his presidency?