United States Health Care System 3rd Edition Austin

EXAM ELABORATIONS Aug 29, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

1

United States Health Care System 3rd Edition Austin Test Bank The U.S. Health Care System, 3e (Austin) Chapter 1 Health and Care in America

1) The medical model includes all of the following, EXCEPT

  • illness and disease require treatment
  • focus is diagnosis
  • focus is on disease prevention
  • focus is on treatment

Answer: C

2) In the two decades following 2010, millions of Americans will reach age 65. This concerns the health care industry because

  • men are living longer and will outpace women; thus, there will be a need for increased
  • services for men

  • of the exodus of experienced health care professionals
  • the generation after the baby boomers will overwhelm the health care system
  • there will be an increased need for geriatric care

Answer: D

3) According to the 2014 National Health Interview Survey, who is more likely to suffer from poor health?

  • A person with a college degree
  • A person who has graduated from high school
  • An individual with a yearly income of $85,000
  • An individual with a yearly income of $20,000

Answer: C

4) The Centers for Disease Control and Prevention do all the following, EXCEPT

  • survey Americans about their health
  • collect health statistics
  • report the leading causes of death
  • monitor hospital compliance with HIPAA

Answer: D

5) Focus areas of Healthy People 2020 and patterns of disease in the population direct research efforts. Research can be directed at all of the following, EXCEPT

  • cure
  • control
  • prevention
  • elimination

Answer: D 1 / 4

2

6) What was the leading cause of death in 2012?

  • Suicide
  • Diabetes
  • Heart disease
  • Pneumonia/flu

Answer: C

7) All of the following occupations are expected to increase by more than 40% by 2022,

EXCEPT

  • sonographers
  • medical secretaries
  • home care aides
  • occupational therapy assistants

Answer: B

8) Health care employment continues to grow for all of the following reasons, EXCEPT

  • managing costs
  • advances in medical technology
  • aging population
  • inability to automate many functions

Answer: D

9) In 2013, the U.S. spent on health expenditures.

  • $2.5 billion
  • $50 billion
  • $2.9 trillion
  • $50 trillion

Answer: C

10) Which statement does NOT describe health care?

  • It accounts for the largest percentage of the gross domestic product.
  • It is one of the fastest growing industries in the United States.
  • It is the process of providing care to individuals to maintain and improve their physical and
  • mental well-being.

  • It is an industry.

Answer: A

11) The study of disease and death in a population is called

  • microbiology
  • epidemiology
  • anthropology
  • sociology

Answer: B 2 / 4

3

12) Two parameters that usually result in an indication of excellent health are

  • genetics and education
  • genetics and income
  • education and income
  • profession and income

Answer: C

13) All of the following are types of health care facilities, EXCEPT

  • a physician's office
  • an HMO
  • a long-term-care facility
  • a hospital

Answer: B

14) Which is TRUE regarding long-term care?

  • Only those 65 and older are eligible.
  • The majority of care is provided in nursing homes.
  • In 2012, more than 4 trillion people received services.
  • All age groups are eligible for services.

Answer: D

15) The term LTC means providing health care services to an individual for more than

  • 30 days
  • 60 days
  • 90 days
  • 180 days

Answer: C

16) All of the following are examples of locations where long-term care could take place,

EXCEPT

  • clinics
  • hospitals
  • rehabilitation centers
  • adult day cares

Answer: A

17) All of the following are examples of the role of public health, EXCEPT

  • crosswalks on streets
  • hard hat laws for construction workers
  • prompt processing of insurance claims
  • free immunization clinics

Answer: C 3 / 4

4

18) Mental illness

  • is usually a chronic lifetime disease
  • strikes one of every 10 adults
  • is treated 90% of the time
  • is readily available and inexpensive

Answer: A

19) The three major places of employment for health care workers are

  • hospitals, nursing and residential care facilities, and practitioners' offices
  • practitioners' offices, dental offices, and public health facilities
  • CDC, hospitals, and residential care facilities
  • adult day care, hospitals, and practitioners' offices

Answer: A

20) Health care policy addresses all of the following issues, EXCEPT

  • cultural
  • access
  • costs
  • quality

Answer: A

21) The Patient Protection and Affordable Care Act

  • helps increase the number of people who are uninsured
  • allows the market to drive costs up
  • seeks to improve health care delivery performance
  • is surveying Americans about their health care utilization patterns

Answer: C

22) Managed care can be described by all of the following, EXCEPT

  • manages the patient's utilization of services
  • manages the price paid for services
  • has the objective of only providing those services that are necessary to contain costs
  • maintains a sustainable noncompetitive advantage

Answer: D

23) Sustainable competitive advantage is described by all of the following, EXCEPT it

  • varies from business to business
  • depends on the objectives the firm is trying to achieve
  • helps a business maintain its position in the marketplace
  • allows the market to drive costs up

Answer: D

  • / 4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: EXAM ELABORATIONS
Added: Aug 29, 2025
Description:

United States Health Care System 3rd Edition Austin Test Bank The U.S. Health Care System, 3e (Austin) Chapter 1 Health and Care in America 1) The medical model includes all of the following, EXCEP...

Get this document $30.00