UPDATED COLORADO POST

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

UPDATED COLORADO POST

REVIEW QUESTIONS AND

ANSWERS WITH 100% CO MPLETE

AND VERIFIED SOLUTIO NS

Question 1: What is Sensory Distortion?

CORRECT ANSWER: An Officer may hallucinate that

an Offender has already shot him

Question 2: How Does an Officer React to a Threat to

Another Person?

CORRECT ANSWER: Locate, React, Control and

Identify

Question 3: The Simplest Way for an Officer to Relieve

Stress?

CORRECT ANSWER: Deep Belly Breathing

Question 4: When is an Officer justified in putting a

mentally ill person in Jail?

  • | Page

CORRECT ANSWER: When there is no room at an

Institution and he is place in jail for safetey reasons. A menetally ill person can only be held in a Jail for a maximum of 24 hours

Question 5: When there is a Robbery in Progress and a

suspect is in the area an Officer should?

CORRECT ANSWER: Proceed as rapidly as possible,

but use extreme caution. Assume the suspect is still at the scene.

Question 6: When an Officer takes a tape recorder to the

crime scene he must?

CORRECT ANSWER: Record any victim, witness and

suspect statements related to the crime. Do not cherry pick your witnesses

Question 7: Am Officer's note taking at a crime scene is

minimized by?

  • | Page

CORRECT ANSWER: The type of offense, conditions

of the case, officer attitude, officer ability and the number of officers assigned to the case

Question 8: When Going to the scene of a domestic

dispute, there are four phases, what are they?

CORRECT ANSWER: 1. Assess the situation

  • Take immediate corrective action
  • Listen & Observe
  • Follow up

Question 9: When an Officer is interviewing a witness or

victim to a crime and the witness heard a loud noise, what perception might the witness have?

CORRECT ANSWER: A small crow may seem large

Question 10: When doing a building search, what is the

best way to approach?

CORRECT ANSWER: Diagonal deployment

  • | Page

Question 11: Skids that are broken without release of the

brake pressure. They occur when a locked and sliding wheel bounce over a bump, rut rail, or hole in the road It is called?

CORRECT ANSWER: A skip skid mark

Question 12: Which way do you turn the steering wheel

when making a traffic stop?

CORRECT ANSWER: Turn wheel to the left

Question 13: On an unknown risk felony stop, what is the

best way to approach, In a two man car?

CORRECT ANSWER: One officer approaches and the

other stays out of the kill zone.

Question 14: What is verbal judo used for?

CORRECT ANSWER: To get a person to comply with

verbal commands

Question 15: What are the characteristics of a hate crime?

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

UPDATED COLORADO POST REVIEW QUESTIONS AND ANSWERS WITH 100% CO MPLETE AND VERIFIED SOLUTIO NS Question 1: What is Sensory Distortion? CORRECT ANSWER: An Officer may hallucinate that an Offender ha...

Get this document $30.00