USABO OPEN EXAM 2025 ALL

Study Guides Aug 18, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

USABO OPEN EXAM 2025 ALL

POSSIBLE QUESTIONS LATEST

UPDATE EXAM 285 QUESTIONS

WITH 100% VERIFIED CORRECT

ANSWERS GUARANTEED A +

Question 1: What enzyme does HIV use to convert RNA

to DNA?

CORRECT ANSWER: Reverse Transcriptase

Question 2: The promoter region of a prokaryotic gene is

located ______ to the gene and is the binding site for

______.

CORRECT ANSWER: 5'...RNA polymerase

Question 3: Which of the following is TRUE of

prokaryotes?

  • Simultaneous transcription and translation
  • II. Presence of intron sequences

  • | Page

III. Circular DNA

CORRECT ANSWER: I and III only

Question 4: Integral transmembrane proteins are proteins

imbedded in the cell membrane. Which of the following amino acids would you MOST expect to find in the transmembrane region of such proteins?

CORRECT ANSWER: Tryptophan

Question 5: When the base composition of DNA from

bacterium Mycobacterium tuberculosis was determined, 18% of the bases were found to be adenine. What is the G

  • C content in M. tuberculosis?

CORRECT ANSWER: 64%

Question 6: The frequency of individuals affected with an

autosomally recessive inherited disorder is 1 in 4.

  • | Page

Assuming that the population affected by this disease is in Hardy-Weinberg equilibrium, what is the proportion of carrier individuals in this population?

CORRECT ANSWER: 50%

Question 7: The velocity of action potential conduction

across a nerve axon is increased by the presence of the myelin sheath. In the peripheral nervous system, what cell myelinates the axon?

CORRECT ANSWER: Schwann cell

Question 8: The cell bodies of afferent (sensory) nerves

involved in somatic reflexes are located in the

CORRECT ANSWER: Dorsal root ganglion

Question 9: Rods and cones are associated with _____

and _____ vision, respectively.

  • | Page

CORRECT ANSWER: Light/dark...color

Question 10: Populations that are likely to be living at a

density near the limit of their resources, are characterized as

CORRECT ANSWER: K-selected

Question 11: In many types of cancer, the function of the

p53 gene is lost. Wild-type p53 is MOST likely to be a

CORRECT ANSWER: Tumor suppressor

Question 12: What glycolytic product is shuttled to the

mitochondria in aerobic respiration?

CORRECT ANSWER: Pyruvate

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 18, 2025
Description:

USABO OPEN EXAM 2025 ALL POSSIBLE QUESTIONS LATEST UPDATE EXAM 285 QUESTIONS WITH 100% VERIFIED CORRECT ANSWERS GUARANTEED A + Question 1: What enzyme does HIV use to convert RNA to DNA? CORRECT AN...

Get this document $30.00