VITA FOREIGN STUDENT EXAM

Study Guides Aug 17, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

VITA FOREIGN STUDENT EXAM |

50 QUESTIONS WITH 100%

CORRECT ANSWERS | LA TEST

UPDATE | VERIFIED

Question 1: Hans entered the U.S. on December 15, 2012

in F-1 immigration status. He had never been to the United States before and he did not change immigration status during 2017. For federal income tax purposes, Hans is a nonresident alien for 2017.

CORRECT ANSWER: False

Question 2: Abshir is a visiting professor at the local

university. Abshir was a graduate student from August 2011 to July 2013 in F-1 immigration status. He re- entered the United States on December 20, 2016 in J-1 immigration status. For federal income tax purposes, Abshir is a resident alien for 2017.

CORRECT ANSWER: True

  • | Page

Question 3: Juan served as a visiting scholar in F-1

immigration status from December 2011 through June

  • In January of 2016, Juan returned to the United
  • States as a graduate student. For federal income tax purposes, Juan is a resident alien for 2017.

CORRECT ANSWER: True

Question 4: Emil came to the United States in F-2

immigration status with his wife on August 20, 2016. He has not changed his immigration status. For federal income tax purposes, Emil is a resident alien for 2017.

CORRECT ANSWER: False

Question 5: Tamera lived with her parents in F-2

immigration status in the United States from August 2007 to June 2011. She returned to the U.S. to attend college in F-1 immigration status on May 1, 2016. Tamera does not need to file Form 8843 for 2017.

  • | Page

CORRECT ANSWER: True

Question 6: Isniino entered the United States on August

10, 2011 in J-1 student immigration status. On December 2, 2015, her husband Aaden joined her in J-2 immigration status. He is not electing to file jointly with his spouse.Aaden does not need to file Form 8843 for 2017.

CORRECT ANSWER: False

Question 7: Isniino entered the United States on August

10, 2011 in J-1 student immigration status. On December 2, 2015, her husband Aaden joined her in J-2 immigration status. He is not electing to file jointly with his spouse.Isniino and Aaden had a child while here in the U.S. on July 4, 2017. Isniino and Aaden need to file Form 8843 for their child for 2017.

CORRECT ANSWER: False

  • | Page

Question 8: Flora and Tomas have been in the U.S. in F-1

immigration status, since August 2016. Their son, Lorenzo, joined them under F-2 status in May 2017. Flora and Tomas must file Form 8843 for Lorenzo for 2017.

CORRECT ANSWER: True

Question 9: Lukas is from Austria and is a Ph.D. student

in astrophysics who is going to defend his dissertation in June. He arrived in the U.S. as a student on May 28,

  • Lukas is a resident alien for tax purposes in 2017.

CORRECT ANSWER: False

Question 10: Aarav is a junior majoring in marine

biology. He is in the U.S. in F-1 immigration status from India. He transferred from an Indian school and arrived in the U.S. on September 1, 2015. Aarav worked in a lab on campus and as a summer intern for a company in New York. He will graduate in May, 2018. The company issued him Form 1099-MISC. For tax purposes, Aarav is

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 17, 2025
Description:

VITA FOREIGN STUDENT EXAM | 50 QUESTIONS WITH 100% CORRECT ANSWERS | LA TEST UPDATE | VERIFIED Question 1: Hans entered the U.S. on December 15, 2012 in F-1 immigration status. He had never been to...

Get this document $30.00