- | Page
WILKES NSG 526 EXAM 3 /
VERIFIED QUESTIONS &
CORRECT ANSWER S / NEWEST
Question 1: Norms
CORRECT ANSWER : are considered the "right"
patterns of behavior for a society
Question 2: Event interpretation
CORRECT ANSWER : should be included for problem-
solving therapy for a child with conduct disorder.
Question 3: Family therapy
CORRECT ANSWER : can promote the greatest change
in an adolescent's behavior.
Question 4: The Developmental Theoretical approach
CORRECT ANSWER : describes a family's progression
through the lifecycle.
- | Page
Question 5: Establishing a therapeutic alliance
CORRECT ANSWER : is important because acceptance
and trust convey a feeling of security in an adolescent.
Question 6: Most children will adopt the same world view
CORRECT ANSWER : as their parents (ex. If a child
was brought up by parents who thought the world was hostile they would most likely adopt this view as they grow older.
Question 7: Bibliotherapy
CORRECT ANSWER : uses books and a librarian as
resources.
Question 8: When conducting a counseling session for a
group of at risk adolescents on drug use
CORRECT ANSWER : it is important to have their
peers involved in teaching some problem-solving skills.
Question 9: Play therapy is important
- | Page
CORRECT ANSWER : because it allows the child to
play out their fears and frustrations.
Question 10: Therapeutic drawing is a helpful technique
CORRECT ANSWER : is a child feels self-blame
regarding their parent's divorce.
Question 11: Objective observations
CORRECT ANSWER : help the most in evaluating
outcomes of child therapy.
Question 12: Schizoid personality disorder
CORRECT ANSWER : Individual psychotherapy is the
appropriate modality to use with this disorder.
Question 13: The best response by the PMHNP when
speaking with a client with BPD who has been in counseling for management of self-harm behaviors who now wants to cut themselves is
- | Page
CORRECT ANSWER : to assist the client to identify an
appropriate coping strategy.
Question 14: Understand that if a client with BPD who
was making progress but recently had an anxiety producing situation arise and now cut herself is that even though this behavior is dysfunctional,
CORRECT ANSWER : it is mostly the patient's best
effort to cope.
Question 15: Self-mutilation is mainly due to
CORRECT ANSWER : fear of abandonment or the
increase of independence
Question 16: BPD is often characterized by
CORRECT ANSWER : an inability to tolerate perceived
rejection.