WITH COMPLETE SOLUTIONS

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

  • | Page

ACHE BOG Exam Sample Test -100 Questions

WITH COMPLETE SOLUTIONS

Question 1: For the routine service cost center, an increase in the

number of patient days over the budgeted number of patient

days will result in:

CORRECT ANSWER : 2. A lower average cost per patient day.

Question 2: Which of the following balance sheet items would

differ between a for-profit and a not-for-profit healthcare organization?

CORRECT ANSWER : 1. Retained earnings.

Question 3: Which of the following leadership actions most

clearly supports organizational transformation toward total quality management?

CORRECT ANSWER : 1. Convening and chairing the Quality

Council.

Question 4: In the healthcare field, the accountability of

management is best measured by the:

CORRECT ANSWER : 1. Balance maintained between service

quality and operational efficiency.

  • | Page

Question 5: Consumer "report card" development and

distribution has become a high priority for managed care

organizations because:

CORRECT ANSWER : 2. Purchasers are pressuring for

disclosure of meaningful performance information for use by buyers and consumers.

Question 6: Which of the following is not required for managing

strategic adaptation?

CORRECT ANSWER : 3. Vertical and horizontal integration

with out-of-area providers.

Question 7: What is an important advantage of physician

participation in Independent Practice Associations (IPAs) versus other affiliation arrangements with HMOs?

CORRECT ANSWER : 2. Physicians participating in IPAs can

limit their dependence on any single HMO.

Question 8: The point-of-service product is the fastest growing

managed care product in the contemporary marketplace because:

  • | Page

CORRECT ANSWER : 1. It allows consumers to place a direct

value on how important provider choice is to them.

Question 9: The agency normally responsible for regulation of

the financial solvency and subscriber regulations of HMOs is

the:

CORRECT ANSWER : 2. State insurance

commission/department.

Question 10: Many hospitals develop affiliations with college-

based nursing education programs to:

CORRECT ANSWER : 2. Improve access to qualified graduates.

Question 11: The critical-incidents technique of employee

performance appraisal requires raters to:

CORRECT ANSWER : 4. Record behaviors of employees that

are related to both good and poor performance.

Question 12: The primary components of a healthcare

organization's mission statement include:

CORRECT ANSWER : 2. Community served and services

provided.

  • | Page

Question 13: A key role for any governing board is:

CORRECT ANSWER : 4. Recruiting and evaluating the chief

executive officer.

Question 14: One of the major elements of an information

system strategic plan includes the:

CORRECT ANSWER : 4. Software development plan.

Question 15: Selection of an information system in a healthcare

organization should begin with:

CORRECT ANSWER : 3. Development of an information

systems plan that supports the organization's existing strategic objectives.

Question 16: Which of the following does not accurately

describe patient management guidelines? Patient management

guidelines:

CORRECT ANSWER : 4. Specify actions which deliberately

constrain doctors' judgments based on individual patients.

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

ACHE BOG Exam Sample Test -100 Questions WITH COMPLETE SOLUTIONS Question 1: For the routine service cost center, an increase in the number of patient days over the budgeted number of patient days ...

Get this document $30.00