WORLD KARAT E FEDERATION KUMITE
TEST QUESTIONS AND A NSWERS
Question 1: The combined size of the competition area
and the safety area is eight metres by eight metres.
CORRECT ANSWER: False, Art. 1.1, (10m)
Question 2: The national flag or emblem of the
contestant's country may be worn on the left breast of the karate-gi jacket provided it does not exceed an overall size of 8cm by 12cm.
CORRECT ANSWER: False, Art. 2.Competitor, 1.,
(12cmx8cm); True if overall size is only issue.
Question 3: The karate-gi jacket must be more than three-
quarters thigh length.
CORRECT ANSWER: False, Art. 2. Contestant, 3 (not
exceed)
Question 4: The karate-gi trousers must cover at least
two-thirds of the shin.
CORRECT ANSWER: True, Art. 2. Comp, 5
Question 5: The karate-gi jacket sleeve must be no longer
than the bend of the wrist.
CORRECT ANSWER: True, Art. 2, Comp, 4
Question 6: If a contestant's karate-gi jacket sleeves are
too long and a suitable replacement cannot be found in time the Referee can allow him to turn them up on the inside.
CORRECT ANSWER: False, Art. 2, Comp, 4; Expl III
(says "may not be")
Question 7: Competitors may wear 1 or 2 discreet rubber
band or pony tail retainer in their hair. Ribbons, beads and other decorations are prohibited.
CORRECT ANSWER: False, Art. 2, Comp, 6.
2018/2019 rules eliminated "pony tail retainer."
Question 8: Earrings are allowed if they are covered with
tape.
CORRECT ANSWER: False, Art. 2, Comp, 11. & 14
Question 9: Metallic teeth (dental) braces may be worn at
the contestant's own risk if approved by the Referee and the Official Doctor.
CORRECT ANSWER: True, Art. 2, Comp, 8 (Should
be 'tournament doctor')
Question 10: Contestants must bow properly to each
other at the start and end of the bout.
CORRECT ANSWER: True, Art. 3.2; Expl I, III
Question 11: The coach may change the team fighting
order during a round.
CORRECT ANSWER: False, 3.9
Question 12: If a contestant is injured in an individual
match the coach can enter a replacement if he notifies the Organising Commission first.
CORRECT ANSWER: False, 3.5
Question 13: If two teams have the same number of
victories, the next consideration in deciding the winner, is to count the points, taking both winning and losing fights into account.