World Karate Federation: Examination

Study Guides Aug 2, 2025
Loading...

Loading document viewer...

Page 0 of 0

Document Text

World Karate Federation: Examination

Q&A

Question 1: If the competition area is elevated another meter

to a total of 3 meters is required on all sides.

CORRECT ANSWER : True, according to 1.5 in the 2023(!)

rules (2024 rules:according to ILLUSTRATION of the

competition area/article 1)

Question 2: Any Voluntary religious headwear can be worn.

CORRECT ANSWER : False, 2.1.2.b) (approved by WKF)

Question 3: The karate-Gi jacket must be more than three-

quarters thigh length.

CORRECT ANSWER : False, 2.2.1.g) (NOT be more than

three-quarters thigh length.)

Question 4: The karate-Gi trousers must cover at least two-

thirds of the shin.

CORRECT ANSWER : True, 2.2.1.l)

Question 5: The karate-Gi jacket sleeve must be no longer

than the bend of the wrist.

CORRECT ANSWER : True, 2.2.1.j)

Question 6: If a contestant's karate-Gi jacket sleeves are too

long and a suitable replacement cannot be found in time the Referee can allow him to turn them up on the inside.

CORRECT ANSWER : False 2.2.1.k) (Jacket sleeves cannot

be rolled up.)

Question 7: Competitors may wear 1 or 2 discreet rubber

band or ponytail retainer in their hair. Ribbons, beads, and other decorations are prohibited.

CORRECT ANSWER : True 2.2.4 ("One or two discreet

rubber bands on a single ponytail is permitted.")

Question 8: Earrings are allowed if they are covered with

tape.

CORRECT ANSWER : False, 2.2.6 (must not wear metallic

or other objects, which might injure their opponents.)

Question 9: Metallic teeth (dental) braces may be worn at the

contestant's own risk if approved by the Referee and the Official Doctor.

CORRECT ANSWER : True, 2.2.6

Question 10: Contestants must bow properly to each other at

the start and end of the bout.

CORRECT ANSWER : True, 7.4

Question 11: The coach may change the team fighting order

during a round.

CORRECT ANSWER : False 3.6.5 (The fighting order once

notified; it cannot be changed until that round is completed.)

Question 12: If a contestant is injured in an individual match

the coach can enter a replacement if he notifies the Organising Commission first.

CORRECT ANSWER : False, no info in the 2024 rules.

Article 3.5 (In individual competition no Competitor may be replaced by another after the drawing has taken place, according to 2020 rules.)

Question 13: Each Judge must be equipped with a red and a

blue flag or electronic signal device.

CORRECT ANSWER : True, 1.7

Question 14: If two teams have the same number of victories

and points, a deciding bout will be held.

CORRECT ANSWER : True?, 12.2.4 (HIKIWAKE will be

given unless it is an extra bout to decide a match outcome.) and 12.2.6 (The only time HANTEI is applied to a bout in Team competition is for an additional bout to break a tie)

Question 15: The Match Supervisor (KANSA) will be

equipped with only a whistle.

CORRECT ANSWER : True, 1.8

Question 16: Disqualification by KIKEN means that the

contestants are disqualified from that category.

CORRECT ANSWER : True, 6.4

Download Document

Buy This Document

$30.00 One-time purchase
Buy Now
  • Full access to this document
  • Download anytime
  • No expiration

Document Information

Category: Study Guides
Added: Aug 2, 2025
Description:

World Karate Federation: Examination Q&A Question 1: If the competition area is elevated another meter to a total of 3 meters is required on all sides. CORRECT ANSWER : True, according to 1.5 in th...

Get this document $30.00